Summer blue - makeup tutorial i bilder

Dagen innan midsommer försökte jag testa lite sminkningar som funkade som midsommarsminkning och eftersom att jag tänker på er läsare (hihi, en äkta bloggare..?) tog jag bilder för varje "steg" av denna sminkning. Men eftersom att jag haft annat för mig... eller inte orkat lägga upp det så kommer det först nu! Men det funkar väl egentligen när som helst under sommaren, inte bara på midsommar right? ;) Och ni får tänka på att jag inte är något jäkla proffs... så klaga inte ^^ Man förstår i alla fall hur man ska utföra den... Haha hursomhelst, här kommer en liten "tutorial"! :Först fixade jag till en vanlig bas - foundation som bas, concealer för att täcka skavanker, ett vanligt puder för att matta ner hyn och lite solpuder på panna, kinder och haka för en "solkysst look".Ögonen står i centrum vid denna sminkning. Såhär sminkade jag ögonen:

1. Först la jag en vit bas över nästan hela ögonlocket och suddade lätt kanterna för att undvika skarpa kanter. Tänk på att inte ta för mycket, utan endast som en bas. Man vill inte ha vita panda-ringar! ;)

2. Andvänd sedan en rätt stark blå ögonskugga (jag har valt en lite glittrig) och lägg den lite som en tjock linje vid fransraden. 

3. Ta sedan en ljusare blå ögonskugga (även denna är lite glittrig, matta ögonskugger ger inte samma effekt) och lägg den ungefär där den stark-blåa ögonskuggan slutade. Sudda ihop de två blåa ögonskuggorna för en mjukare övergång, inga skarpa kanter!

4. Sen har jag tagit en väldigt stark glitterblå skugga intill fransraden, lite smalare än den andra. Detta gör att ögat markeras ännu mer. Lägg gärna lite svart ögonskugga vid yttre delen av fransraden (jag gjorde detta, men det är inte nödvändigt. Jag använde en svart från "Pierre René".)

5. Ta sedan en svart kajal och måla "under" undre fransraden (du kan även måla "på" undre fransraden, fast jag valde att använda mig av en vit kajal där). Måla ett hyfsat tunnt streck med en svart eyeliner precis intill övre fransraden, för "maximal markering". 

6. Om du har "spillt" blå ögonskugga under ögat (som jag råkat göra, nackdelen med starka färger?) försöker du självklart försiktigt tvätta bort det. Sen är det bara att lägga på några lager mascara (böj fransarna innan, om det behövs!) och voila: ögonsminkningen är nu klar! ;)

Till sist fyller jag i ögonbrynen med den här ögonbrynspennan (riktigt smart, eftersom att det endast kommer färg på "ögonbrynstråna". Ser mindre fake och mer naturligt ut!) och applicerar lite rosa/nästan genomskinligt läppglans på läpparna! Jag använder ett lipgloss från elf, snacka om kvalitée till awesome pris! :) Akta dig för att välja en för stark färg på läpparna när du använder en stark färg vid ögonen, det kan ge ett "too much"-intryck!

Och så var det klart! Lätt som en plätt, typ.. :) Här är resultatet! :
how to make gifs

Självklart kan man göra samma sminkning med en annan färg på ögonskuggan, valde blå eftersom att jag har sjukt mycket blå ögonskuggor... ;) Vad tycker ni? Frågor och åsikter gillas, haha! xxxMicheliina ♥ Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Skriv här nedan om du vill kommentera detta inlägg, men kom ihåg att varken spam eller onödiga kommentarer är det minsta okej! Förutom det så är alla åsikter välkomna! :)

Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0